Bu sayfada bulunan içeriklere şimdilik yalnızca Türkçe dilinde erişilebilir. Çeviri çalışmaları devam etmektedir.
This page’s content is currently only available in Turkish. Translation efforts are underway.
Naverokên vê rûpelê neha tenê bi tirkî ne. Xebatên wergerê didomin.
Derzeit ist der zugriff auf die inhalte dieser seite nur in Türkischer sprache möglich. Übersetzungsarbeiten sind im gange.
15 Şubat 2003-30 Haziran 2003
KESK’in 2002 yılının Nisan ayında toplanan Genel Kurulunda cinsiyet eşitliği için mücadele etmenin KESK’in görevi olduğunun altı çizildi. Bu doğrultuda yapılması gerekenler şöyle sıralandı:
Kongre sonrasında bunun için yapılan ilk işlerden birisi, Annelik Hakları Anketi düzenlemek oldu. 2002 yılının Temmuz ayında, hamilelik ve izin sürelerinde yaşadığı sorunları açığa çıkarmak, cinsiyet ayrımcılığın sonuçlarını gözler önüne sermek ve önerileri geliştirmek üzere, 5000 kamu emekçisi kadına Annelik Hakları Anketi uygulandı.
Anket sonuçları, kamu emekçisi kadınların cinsiyet ayrımcı uygulamalarla karşılaştığını, özellikle hamilelik ve doğum izinleri ile kreş konusunda sorun yaşadıklarını gösterdi. Kreş sorununa dikkat çekmek için 13 Eylül 2002 tarihinde, KESK’liler işyerlerine çocuklarıyla gittiler. Sözümüzü Örgütlüyoruz Kampanyasının, ana gerekçelerinden birisini de ayrımcılık ile hamilelik ve doğum izinleri konusunda yaşanan sorunlar oluşturdu.
Kampanya Hedefleri:
Kampanya Talepleri
– ILO’nun Anneliğin Korunması Sözleşmesine uygun yasal düzenleme yapılması;
– Türkiye koşulları dikkate alınarak ücretli doğum izinlerinin toplam 24 haftaya çıkarılması, süt izni ve ebeveyn izinlerinin yeniden düzenlenmesi.
Kampanya Etkinlikleri:
Kampanya Kazanımları